Magic Maze, un joc de cooperació en temps real

 

– Ei, et ve de gust una partideta?

– Buf! És que no tinc temps…

¡Iepa, que el temps no sigui un problema! Amb Magic Maze (Kasper Lapp – 2tomatoes) aquesta excusa no és vàlida. Una partida oscila enter 3 i 18 minuts de joc. I són minuts molt intensos, divertits i esborrajats…

que el tiempo no sea un problema! Con “Magic Maze” () esa excusa no es válida. Una partida oscila entre 3 y 18 minutos de juego, y son minutos muy intensos, divertidos, alocados…

Magic Maze és un joc cooperatiu que es juga en temps real. Un joc d’acció simultània, on cada jugador ha d’estar alerta en tot moment. Un grup d’herois de fantasia èpica han perdut les seves armes (la destral, l’espasa, l’arc i la poció màgica) i no se’ls ha ocorregut res millor que robar el material en un centre comercial. Sí, sí, un centre comenrcial! Amb escales mecàniques i tot. D’acord, el tema és una mica gagà, però assegurem els riures. Per a 1 a 8 jugadors, el nombre ideal és 4 jugadors.

A cada jugador, al principi de la partida se li reparteix una carta que indica el tipus d’acció que pot aplicar als herois: moure cap al nord, cap al sud, a l’est i a l’oest, utilitzar escales mecàniques, descobrir una zona nova del centre comercial o teletransportar-se a un altre lloc del centre comercial.

L’aventura comença amb els quatre herois a la lloseta d’inici. Es posa en marxa el rellotge de 3 minuts i… comença la bogeria! Cada jugador pot aplicar l’acció que li ha tocat a qualsevol dels quatre herois. Els jugadors no poden comentar res entre ells, la qual cosa elimina de cop el temut efecte líder de la majoria de jocs cooperatius. L’única manera de comunicar-se és donar uns cops davant del jugador que vols que apliqui alguna acció com dient-li: “Xavalet… estic esperant que facis alguna cosa…”. Un jugador mou a un dels personatges cap a l’oest, un altre el mou posteriorment cap al nord. Tu voldries que hagués mogut cap a un altre lloc, però és massa tard. T’hauràs d’adaptar. O desfer el moviment anterior, si ho permet la teva acció.

L’heroi groc (el guerrer) està al costat de d’una lupa groga. Aleshores, el jugador amb l’acció “descobrir la lloseta” podrà afegir una nova lloseta al centre comercial… l’aventura segueix!

Els jugadors han d’aconseguir que els personatges arribin a les portes que permeten anar descobrint noves parts del centre comercial. Han de trobar els llocs on s’amaguen les seves armes i, una vegada robades, sortir fugint fins a les sortides. El problema és que 3 minuts és molt poc temps…

Pel centre comercial es troben cinc caselles on s’hi troba un rellotge de sorra dibuixat. Si un personatge acaba el seu moviment sobre una d’aquestes caselles el rellotge de sorra s’ha de girar. Això normalment ens donarà prop de 3 minuts extres per a complir el nostre objectiu. Però aquella casella s’ha de marcar com a utilitzada i ja no podrà tornar-se a fer servir. Al girar el rellotge de sorra els jugadors tenen dret a comentar, parlar, fer plans… però el temps corre! En el moment que un jugador toqui algun dels herois, s’ha acabat parlar! (Fins al proper rellotge, és clar).

 

Una nova lloseta, i una nova casella de rellotge que ens permitirà girar el rellotge quan ens convingui.

El joc inclou diferents escenaris, cada cop més complexos, i afegeix a poc a poc noves regles i contratemps. Aquest joc ha estat nominat al prestigiós Spiel des Jahres 2017.