Picassimo

Aquesta ressenya és una traducció d’un article del blog de JugarXJugar. L’autor és l’Alfred García.

“Picassimo” (Carlo A. Rossi – HABA) és un joc amb un element principal: dibuixar. Això no és nou, qui no coneix el famós “Pictionary”? I tenim altres exemples més moderns, com el Duplik o Pictomania.

Però el Picassimo ens ofereix un concepte original dins del jocs de dibuixar, ja que haurem de reconèixer l’element dibuixat després de la desestructuració del dibuix, al pur estil Ferran Adrià.

Dins el Picassimo hi trobem sis pissarres (per a un màxim de sis jugadors), cadascuna de les quals es compon de sis fragments. Per a dibuixar farem servir un rotulador esborrable, que ve inclòs en el joc. També duu un gran nombre de targetes amb conceptes que cal dibuixar. Cada targeta mostra sis paraules, conceptes o frases, depenent de la dificultat. Dues parauñes de dificultat baixa, dues de dificultat mitjana i dues de difícils, que són personatges, títols de pel·lícules o frases.

Cada jugador rep una targeta i tothom dibuixa a la vegada. El nostre dibuix ha d’ocupar la totalitat de la pissarra. O sigui, és necessari emprar els sis fragmnets que es divideix la pissarra. Quan els jugadors han acabat la seva obra d’art, treurem una carta que ens diu com han d’intercanviar-se els sis fragments de la pissarra, de manera que el nostre dibuix quedarà desordenat.

D’un en un mostrarem el noster dibuix i la resta dels jugadors hauran d’endevinar el concepte que s’hi amaga. Per a fer-ho, poden tenir en compte quines parts de la pissarra s’han intercanviat, ja que això és una informació que coneixem, la qual vosa ens obliga a un curiós esforç de reconstrucció mental de la imatge que estem veient.

 

Picassimo ens ha semblat una proposta molt divertida, un joc familiar de dibuixar a l’estil cubista.