Loony Quest

Un vídeojoc que es juga a la taula, amb un rotulador a la mà?

loony-questEn aquest món dels jocs de taula moderns, que en aquests moments està en creixement, el nombre de novetats creix de forma imparable. I de tant en tant, entre multitud de jocs amb mecàniques semblants – moucubs sense ànima, diuen algunes males llengües – apareix un joc que et sorprèn.

“Loony Quest” de Laurent Escoffier i David Franck (Libellud/Asmodee) és un d’aquests jocs. Prepara’t per a superar nivells cada cop més difícils, com en les maquinetes arcade amb les quals passàvem hores i li dèiem a la mama “baixo a comprar pa!”, i trigàvem una eternitat, que el menjar ja estava fred i a casa havíen trucat als hospitals, preocupats – temps sense telèfon mòbil -.

A Loony Quest cada jugador disposa d’un rotulador borrable i una planxa quadrada transparent sobre la qual dibuixarà uns traços o marcarà uns punts, depenent del nivell al qual estigui jugant.

El joc consta de diferents mons, cadascun d’ells amb sis nivells, que s’aniran jugant de forma ordenada, de fàcil a difícil. Tenim un món selvàtic, un altre gelat, un desert, etc. Al final de cadascun dels mons ens enfrontarem a un monstre o capitost.

El concepte del joc és ben senzill. Decidim en quin món volem jugar, i col·loquem al taulell la planxa corresponent al nivell 1 d’aquest món. Posem en marxa el rellotge de 30 segons i a dibuixar! Cada jugador ha de traçar a la seva planxa transparent una o diverses línies, o bé punts, segons demani la planxa en joc. Normalment l’objectiu és sortir des d’una zona de la pantalla i arribar-ne a un altre traçant una sola línia, o diverses, depenent del que determini el nivell. Però el dibuix es fa fora del taulell, de manera que hauràs d’imaginar en quin lloc de l’espai de la teva planxa transparent hauràs de realitzar el traç per a passar sobre les monedes dibuixades al taulell, que és el que et donarà punts. Cal anar alerta de no ensopegar amb els obstacles dibuixats, que et faran perdre punts. I tocar els punts de bonus i ajudes.

LoonyMontaje
1. Preparats per a començar el nivell. Algun ‘amic’ m’ha jugat una pell de plàtan. 2. Traç acabat. No puc tocar la pell de plàtan. 3. Comprovació. No quedo content! Sortida correcta, però no toco la clau, així que, tot i que toco la caixa de monedes, no em donen res, travesso dues pedres (-2 punts) i toco 4 monedes (+4 punts). Total del nivell: 2 punts de @#¡¡@

 

Quan el temps s’acaba – i acaba molt ràpid – anirem comprovant jugador per jugador, ajustant la planxa transparent sobre el tauler de joc, per anotar els punts, bonificacions i penalitzacions. I… següent nivell!

Les bonificacions són fitxes que t’atorguen punts extres, o que et permeten putejar a un contrincant, ja sigui amb el mosquit, que l’oponent al qual li entregues l’ha de mantenir en equilibri sobre el seu rotulador mentre dibuixa el següent nivell, o una pell de plàtan, que es llença sobre la planxa transparent d’un altre jugador i que impedeix que passi el rotulador per l’espai ocupat per la fitxa.  Les penalitzacions són impediments que has de complir en la següent ronda, com ara dibuixar amb la mà que no acostumes a fer servir per a escriure, o tancar un ull mentre dibuixes.

L’única pega que hi trobo és, com acostuma a passar en aquests jocs de dibuixar, que els rotuladors esborrables poden espatllar-se. I les planxes transparents van quedant lleugerament brutes a mida que les utilitzem. En qualsevol cas, Loony Quest és un joc familiar molt divertit, amb el qual riureu una bona estona.

Aquesta ressenya és una traducció d’un article del blog de JugarXJugar. L’autor és l’Alfred García.