Calçotada wars

(Marc Miquel – Catalan Games)

Un dels darrers jocs que hem estrenat amb il·lusió darrerament ha estat el Calçotada Wars. Es tracta d’un joc de cartes a comparable al Bang! o el Bohnanza, però amb temàtica catalana, que ens el fa més proper.

El joc conté 110 cartes, 80 de les quals són d’ingredients (llenya, foc, graella, calçots i salsa), i la resta són d’acció (per atacar o defensar-se).

Molt resumidament, l’objectiu del joc és aconseguir fer sèries amb una carta de cada ingredient, amb valor de major a menor, que acabi amb la salsa més alta possible (que és la que dóna els punts). Instruccions completes.

Cinc coses que ens han agradat:

Calçotada Wars1. És molt flexible quan al número de jugadors, de 2 a 6. L’hem provat en diverses ocasions amb 2, 3 i 6 jugadors i sempre ha funcionat molt bé.

2. Té una gran dosi de puteig i això, als jugadors salvatges, sempre ens motiva. Les cartes d’acció són ben punyeteres i provoquen venjances i traïcions a dojo, amb les corresponents enrabiades i rialles.

3. Tot i que d’aprenentatge ràpid i fàcil, amb poques instruccions, per a guanyar cal calcular molt bé cada jugada. Dóna aquell punt just de patiment davant la presa de decisions que tant  ens agrada.

4. La idea que la part del darrera de les cartes ensenyin si són llenya, foc, graella, calçot, salsa o acció ens ha agradat molt. Això de tenir les cartes amagades només a mitges i que en qualsevol moment ens les puguin prendre és punyetero, punyetero.

5. Els materials són bons: la capsa de bon cartró, les instruccions ben explicades, les cartes duradores… pel preu, no es pot demanar més! (17,95€).

En fi, que té els ingredients necessaris per a triomfar en les sobretaules d’hivern. Especialment si és després de fer una bona calçotada.